شیائومی با معرفی گوشی Redmi Note 7 Pro، توانست میزان فروش بسیار زیادی را در کشور های چین و هند تجربه کند، این گوشی با قیمت بسیار مناسب در کنار مشخصات جذاب و دوربین بسیار با کیفیت همراه با گوشی دوست داشتنی Redmi Note 7 معرفی شد و تجربه فروش بسیار موفقی را تجربه کرد، البته این گوشی فقط در دو کشور چین و هند عرضه شد و خبری از حضور آن در بازار جهانی نبود.

حالا شیائومی نسل جدیدی از این گوشی را با مشخصاتی متفاوت، برای کشور های چین، هند و بازار جهانی عرضه کرده است که در ادامه به نقد و بررسی این گوشی می پردازیم.

گوشی Redmi Note 8 Pro، به دلیل طراحی متفاوت، قیمت گذاری جذاب و البته استفاده از آخرین چیپست شرکت چینی مدیاتک، توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است و بسیاری عنوان می کنند که شیائومی با استفاده از این چیپست در چنین گوشی، درواقع یک ریسک بزرگ را انجام داده است چرا که عموم طرفداران شیائومی، چیپست های شرکت آمریکایی اسنپدراگون را به شرکت چینی مدیاتک ترجیح می دهند، اما در ادامه همین مطلب، طراحی این گوشی، عملکرد پردازنده Mediatek G90T و دیگر موارد را مورد بررسی دقیق قرار خواهیم داد.

طراحی:
همانطور که قبلا گفتیم، شیائومی برای گوشی Redmi Note 8 Pro، طراحی جدیدی را گزیده است، در قاب پشتی این گوشی، این بار دوربین های 4 تایی دیده می شود که 3 تای آنها در امتداد یک دیگر در وسط گوشی قرار گرفته اند و دوربین چهارم نیز در سمت راست آنها در زیر فلاش دوربین دیده می شود، همچنین در پایین دوربین ها نیز سنسور اثر انگشت این گوشی قرار گرفته است.

برخلاف نسل قبل این گوشی، قاب پشتی ردمی نوت8 پرو، لبه هایی خمیده دارد که باعث خوشدست تر شدن گوشی می شود و زیبایی خاصی را نیز به آن می بخشد.

در قسمت پایینی قاب پشتی، کلمه Redmi نیز به چشم می خورد و در کنار آن نوشته دیگری وجود ندارد، البته درصورتی که نسخه گلوبال یا همان جهانی این گوشی را خریداری کنید، احتمالا لوگوی CE اروپا را نیز در قاب پشتی مشاهده خواهید کرد.

در پایین گوشی، اسپیکر، پورت شارژ Type-C، جک هدفون و یک عدد میکروفون قرار گرفته است، در بالای گوشی نیز فرستنده IR یا همان مادون قرمز دیده می شود که گوشی شما را به یک ریموت کنترل تبدیل می کند.

در لبه سمت راست گوشی، دکمه های فلزی ردمی نوت8 پرو دیده می شود که هیچگونه مشکل و لغزش در هنگام استفاده از آن دیده نمی شود.

در لبه سمت چپی دستگاه نیز تنها درگاه سیمکارت این گوشی قرار دارد، درگاه سیمکارت در گوشی ردمی نوت8 پرو برخلاف گوشی Mi 9T از جنس فلز می باشد و پشتیبانی از کارت حافظه به جای سیمکارت دوم نیز در این دستگاه دیده می شود.

وزن این دستگاه نزدیک به 203 گرم می باشد که نسبت به نسل قبلی تا حدودی افزایش داشته است که آن نیز به دلیل استفاده از باتری 4500 میلی آمپری به جای 4000 میلی آمپری می باشد، همچنین این مورد باعث شده تا ضخامت این گوشی نیز نسبت به نسل قبل 0.7 میلیمتر افزایش داشته است و به مقدار 8.8 میلیمتر رسیده است.

در بخش جلویی دستگاه صفحه نمایش 6.53 اینچی IPS با رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل دیده می شود که در بالای آن بریدگی مخصوص دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی آن تعبیه شده است.

شیائومی در این گوشی نسبت به نسل قبل، حاشیه های کناری، بالایی و پایینی را به اندازه قابل توجهی کاهش داده است و این حاشیه های باریک، زیبایی خاصی به این گوشی بخشیده است.

در بالای صفحه نمایش نیز یک چراغ LED بسیار ریز برای نمایش اعلان ها قرار گرفته است و در بالای آن، اسپیکر مکالمه این گوشی دیده می شود.

به طور کلی طراحی گوشی Redmi Note 8 Pro، بسیار جذاب و البته بهتر از نسل قبل خود می باشد، ردمی نوت8 پرو را میتوان به عنوان یکی از زیباترین میانرده های شیائومی شناخت، حاشیه های باریک و رنگبندی بسیار جذاب از مواردی هستند که زیبایی این گوشی را دوچندان می کنند.

پردازنده:

یکی از مواردی که در گوشی Redmi Note 8 Pro، بسیار بحث برانگیز ظاهر شد، مدل پردازنده آن بود، پردازنده های شرکت مدیاتک، آنچنان در بین طرفداران شیائومی، خواهان ندارد، چرا که این شرکت سابقه تولید پردازنده های کم کیفیت و ارزان قیمتی داشته است و بسیاری از کاربران آن را با مصرف باتری بالا و گرم شدن بیش از حد یاد می کنند، اما حالا شرکت مدیاتک عنوان می کند که چیپست G90T یکی از بهترین های شرکت می باشد و هیچ یک از مشکلات مدل های قبلی را نخواهد داشت، در ادامه عملکرد این چیپست را بر روی گوشی ردمی نوت 8 پرو بررسی می کنیم تا ببینیم حرف های مدیران شرکت مدیاتک تا چقدر صحت داشته است.

در مرحله اول وقتی صحبت از قدرت پردازنده می شود، نمرات بنچمارک Antutu، مورد مقایسه قرار می گیرند، گوشی ردمی نوت8 پرو به کمک پردازنده 8 هسته ای خود توانست تا در نسخه 7 بنچمارک Antutu نمره 226 هزار را کسب کند و جالب است بدانید که این نمره نسبت به پردازنده اسنپدراگون 730 تا حدودی بالاتر است.

در تست انجام شده، بازی های متنوعی بر روی این گوشی اجرا شد که پردازنده گرافیکی Mali-G76 از پس اجرای همگی آنها بر آمد، اما برای نمونه، بازی PUBG: Mobile با گرافیک HD و فریم ریت ULTRA بر روی این گوشی تست شد که پس از نزدیک 50 دقیقه بازی کردن، هیچ اختلالی در عملکرد پردازنده مشاهده نشد و دمای آن پس از اجرای تست های مختلف بنچمارک و بازی پابجی موبایل نهایتا به 31 درجه سانتی گراد (در دمای اتاق 25 درجه سانتی گراد) رسیده است که این نشان می دهد هیچ خبری از داغ شدن بیش از حد در پردازنده مدیاتک G90T نیست.

در ادامه جهت تست بیشتر میزان تولید گرمای این پردازنده، این گوشی به مدت 2 ساعت به طور مداوم در حال اجرای بازی های سنگین با نور 100 درصد، استفاده شد تا در نهایت بدنه دستگاه به دمای 38 درجه سانتی گراد رسید که چنین مقداری نیز کاملا عادی و بسیار راضی کننده می باشد، البته درصورتی که از قاب موبایل یا از گوشی در حال شارژ استفاده کنید میزان گرمای تولید شده تا حدودی بیشتر خواهد بود.

جهت اطمینان بیشتر به مدت 30 دقیقه تست جدیدی با بازی Shadow Gun بر روی این گوشی درحالت استفاده از قاب و متصل بودن شارژر انجام شد، این بازی نسبت به بازی پابجی قدرت گرافیکی بیشتری می طلبد و به همین دلیل پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی را تا بالاترین حالت ممکن تحت فشار قرار می دهد، در این تست نیز گوشی Redmi Note 8 Pro دمای 41 درجه سانتی گراد را ثبت کرد که با توجه به متصل بودن به شارژ و استفاده از قاب ژله ای چنین دمایی کاملا قابل قبول و بسیار امیدوار کننده می باشد.

به طور کلی، با انجام 3 تست متفاوت به طور قطعی مشخص شد که گوشی Redmi Note 8 Pro، هیچ مشکلی در زمینه اجرای بازی ها و البته تولید بیش از حد گرما ندارد و همانند بسیاری از گوشی های دیگر در فشار زیاد به پردازنده، همچنان عملکرد خوب خود را ادامه می دهد و هیچ گونه مشکلی در این گوشی، در بخش پردازنده دیده نمی شود.

باتری:

گوشی بسیار دوست داشتنی Redmi Note 8 Pro، نسبت به نسل قبل خود از باتری حجیم تری استفاده می کند، این گوشی با اتصال وایفای، روشنایی 50 درصد، وبگردی و بازی پابجی موبایل به مدت 2 ساعت و نیم توانست تا با 16 درصد باقی مانده، میزان 9 ساعت و 30 دقیقه Screen On Time (میزان روشن ماندن صفحه نمایش در طول استفاده) را ثبت کند که این مقدار تقریبا هر کاربری را راضی نگه میدارد، لازم به ذکر است که نزدیک به 1 ساعت اسکرین بیشتر نیز می توان با 16 درصد باقی مانده از باتری این گوشی دریافت کرد.

در این تست مصرف باتری این گوشی در حالت بدون استفاده نیز مورد آزمایش قرار گرفت، گوشی Redmi Note 8 Pro، در حالت بدون استفاده با صفحه نمایش خاموش و حالت آماده باش در مدت 10 ساعت تنها 4 درصد از شارژ باتری خود را از دست داد که این مقدار نیز با هیچ مشکلی مواجه نمی باشد.

همه ی شواهد نشان می دهند که شرکت مدیاتک کار خود را بسیار عالی انجام داده است، تولید یک چیپست قدرتمند، با مدیریت خوب بر میزان تولید گرما، شارژدهی بسیار قوی و البته قیمت کمتر نسبت به پردازنده های پر خرج کوالکام می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای این گوشی باشد.

سرعت مموری و عملکرد GPS:

یکی از مواردی که گوشی های میانرده را از پرچمدار جدا می کند، استفاده از مموری (حافظه داخلی) های کم سرعت می باشد؛ بسیاری از میانرده ها از مموری های eMMC 5.1 استفاده می کنند که نهایتا به سرعت 300 الی 450 مگابایت بر ثانیه می رسد، اما جالب است بدانید که گوشی Redmi Note 8 Pro، از یک مموری UFS 2.0 استفاده می کند که در بنچمارک AndroBench توانست حداکثر سرعت 520 مگابایت بر ثانیه را کسب کند که چنین مقداری باعث می شود گوشی هوشمند در طولانی مدت دچار کندی نشود و همچنین در اجرای برنامه ها سرعت عمل بیشتری داشته باشد.

یکی دیگر از مواردی که در گوشی Redmi Note 8 Pro، در یکی از بهترین حالت های خود قرار دارد، عملکرد GPS این دستگاه می باشد، سیستم ناوبری این گوشی با اتصال به 4 نوع ماهواره A-GPS, GLONASS, GALILEO و BDS، می تواند 31 ماهواره را به طور مجموع پیدا کند و به 18 تای آنها متصل شود که چنین عملکردی برای یک گوشی میانرده بسیار عالی می باشد، همچنین در تست انجام شده میزان خطای تنها 2 متر به کمک GPS این دستگاه ثبت شد که چنین عددی حتی در بسیاری از پرچمدار های بازار نیز دیده نمی شود و چنین دقتی برای یک گوشی میانرده بسیار رضایت بخش به شمار می رود.

به طور کلی شیائومی در گوشی ردمی نوت8 پرو، پردازنده ای بسیار قدرتمند استفاده کرده است که تقریبا از پس هر بازی سنگین و قدرتی اندرویدی بر می آید، همچنین به لطف بهینه سازی های شرکت مدیاتک و البته خنک کننده مایع این گوشی، عملکرد خنک کنندگی ردمی نوت8 پرو، در حین فشار زیاد بسیار عالی می باشد و در بدترین شرایط ممکن نیز دمای گوشی به بالای 41 درجه تجاوز نمی کند و درصورتی که تنها شک شما در مورد خرید این گوشی پردازنده مدیاتکی آن بود، می توانید با خیال راحت آن را خریداری کنید چرا که هیچ مشکلی در عملکرد این پردازنده در گوشی ردمی نوت8 پرو وجود ندارد.


دوربین:

شیائومی برای گوشی ردمی نوت8 پرو، 4 عدد سنسور دوربین مختلف را به کار برده است و این گوشی به نوعی اولین گوشی 4 دوربینه شیائومی و البته اولین گوشی شیائومی با سنسور دوربین 64 مگاپیکسلی به شمار می رود.

همانطور که گفته شد، سنسور اصلی این گوشی 64 مگاپیکسلی می باشد که با استفاده از تکنولوژی کواد بایر، با ترکیب هر 4 پیکسل، تصاویری 16 مگاپیکسلی را در حالت عادی به کاربر ارائه می دهد، اگر چه لازم به ذکر است که شما همچنان می توانید در شرایط نوری مناسب، تصاویر 64 مگاپیکسلی ثبت کنید که جزئیات خیره کننده ای به تصاویر می دهد.

سنسور های بعدی این گوشی به ترتیب 8، 2 و 2 مگاپیکسلی می باشند که هرکدام به ترتیب وظایف ثبت تصاویر فوق عریض، پرتره و الترا واید را دارا می باشد.

دوربین عقب (عکس برداری):

گوشی Redmi Note 8 Pro، در رنج قیمتی خود در ثبت تصاویر عادی، عمل کرد خیره کننده ای را با سنسور 64 مگاپیکسلی از خود نشان می دهد.

تصاویری که با گوشی Redmi Note 8 Pro در محیط های با نور کافی گرفته می شود، بسیار شارپ، خوش رنگ و کاملا طبیعی می باشند و جزئیات تصاویر نیز کاملا راضی کننده هستند.

درصورتی که به دنبال زوم قوی در گوشی خود می گردید، همچنان نوت 8 پرو، یکی از بهترین میانرده های بازار به شمار می رود، شما می توانید در حالت 64MP، تصاویری با جزئیات خیره کننده ثبت کنید و به مقدار زیاد بر روی تصاویر خود با کمترین افت کیفیت ممکن زوم کنید.

اگرچه دوربین ردمی نوت8 پرو نمی تواند در حد و اندازه های یک پرچمدار ظاهر شود، اما در بین میانرده ها یکی از بهترین دوربین ها در بازار مربوط به همین گوشی شیائومی می باشد، در ادامه می تواند چند نمونه از تصاویر گرفته شده توسط گوشی Redmi Note 8 Pro را مشاهده کنید.

دوربین عقب (فیلمبرداری) :

در بخش فیلمبرداری رنگ های ثبت شده توسط گوشی Redmi Note 8 Pro، بسیار طبیعی می باشند، در حالت 4K، تنها امکان فیلمبرداری 30FPS وجود دارد و خبری از 4K 60FPS در این گوشی نیست، با این حال عملکرد لرزشگیر در فیلمبرداری 4K، همانند بسیاری از دیگر میانرده های بازار، نامناسب است و لرزش های متعددی در ویدئو دیده میشود.

اما در حالت فیلمبرداری Full HD، داستان تا حدودی متفاوت است، شیائومی در فیلمبرداری این گوشی، از یک لرزشگیر دیجیتال نسبتا قدرتمند استفاده کرده است و ویدئو های ثبت شده در حالت FullHD، بسیار کم لرزش و با کیفیت می باشند.

به طور کلی ویدئو های ثبت شده توسط گوشی Redmi Note 8 Pro، بسیار با کیفیت می باشند و جزئیات خیلی بالایی را در کنار رنگ های دقیق ثبت می کنند و به طور کلی عملکرد مناسبی را از خود نشان می دهد، فقط درصورتی که به دنبال فیلمبرداری 4K می گردید، شاید این گوشی مناسب شما نباشد و برای داشتن یک گوشی با امکان فیلمبرداری 4K با لرزشگیر قدرتمند احتمالا نیاز به خرید یک گوشی گرانقیمت تر خواهید داشت.

همچنین درمورد صدای میکروفون در هنگام فیلم برداری نیز ردمی نوت8 پرو تا حدود زیادی راضی کننده عمل می کند اما همچنان جای پیشرفت برای آن وجود دارد.

در نرم افزار دوربین شما امکان فیلم برداری با سنسور 8 مگاپیکسلی الترا واید را خواهید داشت، اما برای انجام این کار لازم است تا قبل از شروع فیلمبرداری، نوع سنسور خود را انتخاب کنید و در هنگام فیلمبرداری امکان تغییر سنسور به الترا واید وجود ندارد.

دوربین جلو (عکس برداری):

گوشی Redmi Note 8 Pro، در جلو به یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی مجهز شده است که در هنگام ثبت تصاویر رنگ های بسیار طبیعی ثبت می کند، این گوشی چهره ها را بیش از حد سفید و بی روح نمی کند و رنگ های آن بسیار به واقعیت نزدیک می باشند، در هنگام روز و در نور کافی، دوربین سلفی این گوشی، هر کاربری را راضی می کند و کمتر ایرادی را می توان به تصاویر سلفی این گوشی گرفت.

در محیط های کم نور، عملکرد دوربین سلفی نوت 8 پرو تا حدودی با افت مواجه می شود و تصاویر جزئیات خود را از دست می دهند، اما همچنان دوربین سلفی نهایت سعی خود را می کند تا تصاویر را روشن ثبت کند که در این حالت، جزئیات فدای روشن تر شدن تصویر می شود.

دوربین جلو (فیلمبرداری) :

در بخش فیلمبرداری سلفی در گوشی نوت 8 پرو، امکان فیلمبرداری 4K وجود ندارد و بالاترین کیفیت ویدئوی قابل ثبت توسط این گوشی FullHD می باشد که از لحاظ کیفیتی فوقالعاده عمل می کند و جزئیات خیره کننده به همراه دقت رنگ بالا در ویدئو ها کاملا مشهود است اما همچنان عملکرد لرزشگیر در ویدئو های سلفی نیز متوسط است و نیاز به بهبود دارد.


صفحه نمایش:

گوشی ردمی نوت8 پرو، از یک صفحه نمایش IPS، با رزولوشن FullHD، استفاده می کند، به طور کلی کیفیت پنل و دقت نمایش رنگ ها در گوشی Redmi Note 8 Pro، بسیار بالا می باشد و در طول استفاده از آن با هیچ مشکلی مواجه نمیشد.

میزان تولید روشنایی توسط پنل صفحه نمایش گوشی ردمی نوت8 پرو، حدود 400LUX می باشد که در محیط های داخلی و در طول شب با هیچگونه مشکلی مواجه نخواهید شد، حتی در زیر نور آفتاب نیز محتوای صفحه نمایش تا حدود زیادی قابل دیدن هستند، اما اگر فاکتور صفحه نمایش برای شما اهمیت بسیار زیادی دارد، شاید استفاده از یک گوشی با پنل امولد همانند Mi 9 Lite، برای شما بهتر باشد.

با این حال، به طور کلی هیچ ایرادی به صفحه نمایش گوشی ردمی نوت8 پرو وارد نیست و هر کاربری را می تواند راضی نگه دارد، دقت نمایش رنگ و میزان روشنایی در این گوشی هردو کاملا راضی کننده هستند.

اسپیکر و میکروفون ها:

شیائومی در گوشی Redmi Note 8 Pro، از یک اسپیکر تکی در پایین گوشی استفاده کرده است که به لطف تکنولوژی Smart PA، حجم و کیفیت صدای قابل قبولی را ارائه می دهد و به طور کلی هیچ ایرادی بر آن وارد نیست.

همچنین اسپیکر مکالمه دستگاه نیز در هنگام تماس وضوح بسیار بالایی دارد و صدای فرد پشت خط به راحتی، حتی در مکان های شلوغ شنیده می شود.

شیائومی همانند اکثر گوشی های هوشمند سال 2019، از دو میکروفون یکی در پایین و دیگری در بالا، در این گوشی استفاده کرده است که یکی برای مکالمه و ضبط صدای عادی می باشد و میکروفون دومی در هنگام ضبط ویدیو ها به کمک میکروفون اول می آید.

در هنگام ضبط صدا به کمک نرم افزار Recorder شیائومی، صدای میکروفون بسیار واضح و بدون هرگونه نویز اضافی بسیار شفاف می باشد، همچنین در مکالمه نیز صدا به خوبی به گیرنده منتقل می شود.

در بخش فیلمبرداری نیز همانطور که گفته شد کیفیت صدای میکروفون قابل قبول است اما همچنان امکان پیشرفت وجود دارد و در بخش کیفیت صدای فیلمبرداری گوشی Mi CC9 یا همان Mi 9 Lite، عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد.

محتویات جعبه:

محتویات جعبه اکثر گوشی های شیائومی به یکدیگر شباهت دارد و گوشی ردمی نوت8 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست.

در جعبه این گوشی، علاوه بر خود گوشی، یک عدد قاب ژله ای (برای رنگ مشکی، قاب دودی رنگ و برای دیگر رنگ ها قاب شفاف می باشد.)، کابل شارژ Type-C، یک عدد آداپتور شارژ سریع 18 واتی و دفترچه های مربوطه قرار دارد.

لازم به ذکر است که قاب ژله ای درون جعبه، به طور کامل برآمدگی دوربین گوشی ردمی نوت8 پرو را پوشش می دهد و از آن به طور کامل محافظت می کند.

همچنین، آداپتور شارژ سریع 18 واتی درون جعبه این گوشی، علاوه بر تکنولوژِی Pumping Express مدیاتک، از تکنولوژی Quick Charge 3.0 کوالکام نیز بهره می برد و بدین ترتیب شما از این شارژر می توانید برای شارژ کردن دیگر گوشی های شیائومی که از پردازنده های کوالکام استفاده می کنند، استفاده کنید.

جمع بندی:

به طور کلی شیائومی با ارائه گوشی Redmi Note 8 Pro، ترکیبی از قدرت بالا، دوربین بسیار قدرتمند و قیمت بسیار پایین را ارائه داد و این گوشی در بازه قیمتی خود یکی به عنوان یکی از قدرتمند ترین گوشی های بازار به شمار می رود که علت آن نیز، پردازنده پر قدرت و ارزان قیمت مدیاتک G90T می باشد.

همانطور که عنوان کردیم، پردازنده مدیاتکی این گوشی، به هیچ وجه مشکل مصرف بالای باتری و گرم شدن بیش از حد را ندارد و کار خود را در سخت ترین حالت ممکن نیز به خوبی و با کیفیت بالا ادامه می دهد.

همچنین عملکرد خیره کننده سنسور 64 مگاپیکسلی سامسونگ در این گوشی، هر موبایل دوستی را به خود جذب می کند، البته که شیائومی هنوز در عکسبرداری شب و فیلمبرداری تا حدودی نیاز به پیشرفت دارد، اما با این حال در بازه قیمتی گوشی ردمی نوت8 پرو، کمتر گوشی را می توان یافت که چنین کیفیت تصاویری را ارائه دهد.

 

این پست قبلا در وبسایت شیائومی فارسی منتشر شده است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *